Medewerker aan het woord: Sven van Dijk

Begonnen als medewerker Verkoop Binnendienst en inmiddels doorgegroeid tot teamleider binnen de afdeling Woningbouw. Sven van Dijk is 33 jaar en ervaart binnen Elbo de vrijheid die hij belangrijk vindt bij een werkgever. De collega’s? Die zijn gezellig. Sven deelt zijn werkervaring bij Elbo.

Gave producten

Sven werkt inmiddels 4 jaar bij Elbo en weet nog als de dag van gister wat hem zo aansprak aan dit bedrijf. “Toen ik op zoek was naar een baan zag ik innovatieve producten van Elbo voorbijkomen die me interesseerden. Tijdens het gesprek had ik meteen een klik met Erwin, de directeur. Hij gaf aan dat het niet erg was dat ik geen technische achtergrond had, de interesse was genoeg.” En die interesse is er nog steeds. “Ieder jaar komen er nieuwe producten op de markt met andere oplossingen, het ontwikkelt continu en dat is gewoon heel gaaf. Ik durf wel te stellen dat we vooroplopen in Nederland”, aldus Sven. “Daarnaast heb ik bewust voor een kleinere organisatie gekozen, omdat de lijntjes kort zijn en je veel verantwoordelijkheid krijgt. Dat persoonlijke past goed bij mij.”

Aan de slag met sales

Wat zijn die interessante producten dan? Nou, Elbo levert intercomsystemen, camera’s en toegangscontrole voor huizen en gebouwen. Het team van Sven richt zich daarbij op sales in de woningbouwmarkt. “We maken offertes en zorgen dat de installateur een goed advies krijgt over het intercomsysteem of de toegangscontrole, zodat ze deze bij ons kunnen bestellen en vervolgens installeren”, legt Sven uit.

De werkdag van Sven

Wat Sven precies doet als teamleider Verkoop Binnendienst is moeilijk te vangen in één antwoord. Iedere dag is anders. Sven vertelt: “Mijn werkdag begint met een goede bak koffie, even opstarten. Dan kijk ik welke mailtjes ik heb ontvangen, welke offertes ik mag maken en bij welke klanten ik op bezoek ga. Ik ga zelf namelijk ook weleens naar buiten om klanten te bezoeken, dat vind ik leuk. Gelukkig krijg ik die ruimte ook. De rest bestaat uit klantcontact, per mail of telefonisch. Verder staat de deur altijd open voor teamleden en help ik ze verder als dat nodig is.”

Dynamisch en gezellig

Sven werkt eigenlijk als een soort meewerkend voorman en zit dus midden in de dynamiek van zijn team. En dat zou hij niet anders willen. “We werken nauw samen met elkaar en de sfeer binnen het team is gezellig, informeel”, legt Sven uit. “We houden allemaal van een grapje op z’n tijd, tussen het harde werken door. Op het eind van iedere maand borrelen we met een lekker hapje erbij en bespreken we de maand.”

Een kick!

Maar dan zijn we toch benieuwd wat Sven nu het állerleukste vindt aan zijn werk. ‘De afwisseling’ is daarop zijn antwoord, zonder twijfel. Sven: “Het leuke aan mijn werk vind ik de diversiteit. Het klantcontact, maar ook offertes maken en nadenken over welk systeem het beste is in een bepaalde situatie. Zo heb ik twee jaar geleden in de ontwerpfase van de Oranjekade in Helmond een advies aangedragen bij de installateur en deze is volledig overgenomen. Ze zijn nu bezig met de uitvoering en onze producten hangen al in de eerste appartementen. Dat je een goed advies geeft en de klant daarmee echt verder helpt, geeft een kick.”

Aan te bevelen?

Ja, Sven zou het zeker aanbevelen om bij Elbo te komen werken. “Er is hier altijd ruimte voor groei en ontwikkeling. Iedereen heeft een ontwikkelingsplan, gericht op je eigen ambities. Het is een gezellige en hardwerkende club, die serieuze meters maakt op het gebied van intercom en toegangscontrole. Dus als je denkt dat dit bij jou past, kom dan vooral een kop koffie drinken”, sluit Sven af.

Scroll naar top